Reisblog Reishonger – ervaart de Streekproductenroute met Fiatje 500
Home » Reisblog Reishonger – ervaart de Streekproductenroute met Fiatje 500
Bloggers van reisblog Reishonger delen hun ervaring: Streekproductenroute met Fiatje 500
De bloggers van de Reisblog Reishonger bezochten het Hart van Limburg. En ontdekte de omgeving onder andere met een van onze Fiatjes 500. Via deze link kun je de hele blog lezen: https://www.reishonger.nl/reisinspiratie/even-lekker-weg-naar-het-historische-hart-van-limburg/ . Hieronder het stukje wat ze schreven over het avontuur bij BuitenEten.
Op zoek naar streekproducten voor in ons rugzakje – door reisblog Reishonger
Na het ontbijt rijden we naar BuitenEten in Someren om ‘ons rugzakje’ op te halen: een schattig lichtblauw Fiatje 500 van 50 jaar oud! We worden door eigenaresse Wendy enthousiast ontvangen in de ‘Longhorn Ranch’: alsof we Texas binnenstappen! Na een korte uitleg door Wendy van de Fiat 500, starten we onze streekproductenroute. Zo leuk! We krijgen geld mee in een hele foute zilveren portemonnee uit grootmoeders tijd :), een mand voor de boodschappen en een boodschappenlijstje mee, met daarop 12 streekproducten die we met het autootje gaan shoppen. De streekproducenten verkopen hun verse producten vanuit een winkeltje of automaat langs de weg. Als je de tour met een groep doet, ga je de producten na afloop gebruiken als ingrediënten om met elkaar een heerlijke verse maaltijd te koken in de ‘buitenkeuken’ van BuitenEten. We starten de motor en rijden er zo mee weg. Het 50-jaar oude autootje spint vrolijk, terwijl we van de groene omgeving genieten. De zon breekt door, dus het dakje gaat open. Wat een dag!
We rijden onder andere langs een kweker van oesterzwammen, een ambachtelijke slager en een aardappelboer. De frambozen uit een van de automaten onderweg hebben helaas de eindstreep niet gehaald, want: veel te lekker om te bewaren voor later Halverwege de tocht lunchen we van de picknickmand die we mee hebben gekregen. Vers brood met zelf gemaakte jam, muffins, verse jus, zuivel en blokjes kaas en worst. Met het zonnetje erbij en met ‘ons’ Fiatje op de achtergrond voelt het alsof we in het romantische Italië zijn.
Als ‘toetje’ eten we bij IJssalon Florence in Nederweert een heerlijk ijsje. In 2002, 2011, 2013, 2018 & 2023 uitgeroepen tot ‘IJssalon van het Jaar’. En dat proef je. Uiteraard probeerden we de speciale smaak ‘Lambertus’ (vernoemd naar de parochiekerk van Nederweert) met hazelnoot en schuim. Smullen!
Bij molen ‘De Korenbloem’ in Ospel worden we hartelijk ontvangen door molenaar Geert en zijn vrouw. Hier kunnen we de volkorenmeel op ons lijstje afvinken. Bij voldoende wind is de molen in werking en wordt er nog steeds graan gemalen, meel gebuild (in zakjes gedaan) en gemengd.
Bam! We hebben alle 12 streekproducten in ons mandje gedaan. Het is tijd om terug te rijden naar BuitenEten.
BuitenEten biedt nog veel meer leuke arrangementen en activiteiten aan. Naast rijden met een Fiat 500, staan er TukTuks, E-Choppers en Carvers voor je klaar. In combinatie met bijvoorbeeld de workshop ‘Koken van het Kampvuur’ wordt elk groepsuitje, vrijgezellenfeest of elke familiedag een belevenis om nooit meer te vergeten.
Geef een reactie