Tortilla uit de Dutch Oven
Home » Tortilla uit de Dutch Oven
Deze keer een typisch Spaans gerecht, maar met ingrediënten uit eigen regio.
Een leuk zomers recept, om te presenteren als bijgerecht bij een barbeque of als onderdeel van het diner.
Ingrediënten:
- 500 gram krieltjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 8 eieren
- 200 gram spekjes
- Parmazaanse kaas
- Peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Video - Bereiding Tortilla uit de Dutch Oven
Recept:
Verwarm brikketen in een snelstarter.
Snijd de knoflook fijn en de uien in kwart-ringen. Snijd de krieltjes in dunne plakjes.
Als de briketten heet zijn giet je een flinke scheut olijfolie in de Dutch Oven en zet je de Dutch oven op op de warme briketten.
Dit mogen er best veel zijn, omdat je nu wilt bakken.
Roer de aardappels, ui en knoflook regelmatig door en voeg de spekreepjes er aan toe.
In de tussentijd maak je vast het ei-mengsel. Kluts de eieren en voeg hier peper en zout aan toe. Rasp de parmazaanse kaas en snijd de peterselie en voeg deze ook toe aan het ei-mengsel.
Als de aardappels bijna gaar zijn haal je ze uit de Dutch Oven. Maak de Dutch Oven schoon met een keukenpapier.
Beleg de Dutch Oven nu met twee lagen bakpapier. Hierbovenop leg je de gebakken aardappeltjes, verdeel ze en druk ze een beetje aan. Vervolgens verdeel je hier gelijkmatig het ei-mengsel overheen. Zorg dat alles goed bedekt is met ei. Het stollen van het ei gaat ervoor zorgen dat het geheel een taart gaat vormen.
Nu kan de deksel op de pan en kan de Dutch Oven op de kolen.
Ik gebruik het liefst briketten. Briketten branden langer dan kolen en zijn het gemakkelijkst af te meten, zodat je telkens dezelfde hoeveelheid kunt gebruiken.
Leg 5 briketten in een cirkel onder de Dutch oven en 18 briketten op de deksel.
Na ongeveer een half uur is het ei gestold. En kun je de tortilla uit de pan halen. Doe dit door de tortilla er met het pakpapier eruit te liften.
Nu alleen nog aansnijden en smakelijk eten!
Geef een reactie