Hét teken, dat je doet wat je leuk vindt
Home » Hét teken, dat je doet wat je leuk vindt
Na een drukke zomer, hadden we een paar dagen vrij gepland om een nachtje weg te gaan.
Bij terugkomst realiseerde we ons dat we eigenlijk maar een degelijk stel zijn geworden. Want zelfs op vakantie waren we met werk bezig.
Gelukkig niet omdat het moet, maar omdat we het zo leuk vinden.
Ken je dat gevoel? Dat als je ergens bent meteen gaat bekijken hoe zij dat doen? Wat je zelf anders zou doen? Wat echt super tof is?
Onze last minute vakantietrip, veranderde zonder dat we het in eerste instantie zelf in de gaten hadden, in een paar excursie dagen.
Ons plan was; we zetten twee e-choppers in de bus, rijden naar de Veluwe en gaan daar rond touren, lekker eten en drinken. Perfect!
Om niet helemaal op de bonnefooi te gaan, keek ik twee dagen voor vertrek online naar ‘wat influencers zeggen’. En kwam ik uit bij een Wildproeverij op de Veluwe. Toevallig was er op de tweede dag dat we er zouden zijn nog plaats. Dus meteen ingeschreven.
Aangekomen in Apeldoorn besloten we om eerst de stad te gaan verkennen en ergens te lunchen. Op zoek naar een parkeerplaats voor de choppers, kwamen we langs Proeflokaal Puik gereden.
Mijn vriend Mark is sinds dit jaar compagnon bij Brouwerij Eeuwig Zonde en het vergde dan ook niet veel overtuigingskracht om daar af te draaien en te kijken of we daar konden lunchen.
Daar begon excursie nummer 1. We kwamen met de eigenaren van Brouwerij Puik in gesprek en als bierbrouwers onder elkaar, werd ons direct een rondleiding door de brouwerij aangeboden. Wat een prachtige locatie. Met een grote glazen wand, waarbij je vanuit het proeflokaal direct de brouwerij in kon kijken. Er werden biertjes geproefd en natuurlijk contacten uitgewisseld.
De volgende dag stond de Wildproeverij op de planning. Wat een concept, een totaalconcept van Bos tot Bord. Een beleving die helemaal klopte. We werden rondom het haardvuur ontvangen in een jachthut in het bos. Na het ontvangst namen boswachter – en faunabeheerders Ger en Marielle ons mee de veluwe op.
We kregen het verhaal van het ontstaan van de veluwe, de natuur, de wildstand en de jacht te horen. Aan het einde van de rondleiding werd ons getoond hoe er met jachthonden gespeurd wordt naar het geschoten wild en welke rituelen daarbij horen. Een mooi verhaal en een beleving die in het kort laten zien wat de jacht is en waarom we in Nederland jagen.
Bij terugkomst bij de Jachthut werden we ontvangen met jachtbitter en stond de slager klaar om ons te laten zien hoe het geschoten wild uitgebeend wordt en uiteindelijk bij jou op het bord beland. Het verse vlees werd direct voor ons bereid op de Ofyr en gepresenteerd als een wildproeverij. Fantastisch. Wat een inspiratie voor BuitenEten. Excursie nummer 2 😉.
Tijdens deze middag raakte we met de slager die het uitbenen verzorgde in gesprek. Over zijn vak en de Texas Longhorn koeien die wij op locatie hebben. Herman nodigde ons uit om de dag daarna naar zijn slagerij te komen. Dan zou hij ons zijn slagerij laten zien.
En ook excursie nummer 3 was geregeld. De volgende dag voor ons vertrek terug naar het zuiden, reden we naar Oene om de wildslagerij van Herman ter Weele te bezoeken. Prachtig om te zien en wat een kennis heeft die man.
Met een aantal lekkere aandenkens aan het ‘weekendje’ reden we terug naar Brabant. Om samen te concluderen, we vinden ons werk écht leuk.
Liefs,
Wendy van BuitenEten
Geef een reactie