Koken op kampvuur met Kinderen
Home » Koken op kampvuur met Kinderen
Kun je met kinderen koken op kampvuur? Jazeker! Ook zonder speciale kampvuur potten en pannen? Ja, dat kan ook!
Nu de kinderen voorlopig nog even thuis zijn van school én het heerlijk weer is om buiten een kampvuurtje maken deel ik drie simpele recepten die je met kinderen boven het kampvuur kunt maken.
Via Instagram hebben jullie gestemd welke gerechtjes jullie graag willen zien en dat zijn de volgende geworden; Worstenbroodje van het Kampvuur en de Eclair van het kampvuur.
Omdat je deze met dezelfde techniek kan klaarmaken, en me eerder ook is gevraagd hoe je pizza van het kampvuur maakt. Heb ik dat recept ook toegevoegd.
Onderstaand drie receptvideo’s, waarin de bereiding van elk van deze gerechtjes wordt uitgelegd.
Veel plezier met samen koken op kampvuur (met de kinderen).
Worstenbroodje van het Kampvuur
Ingrediënten:
- Voorgegaarde worstjes
- Kant en klaar pizzadeeg
- Eitje
Kookmaterialen:
- Stevige vuurkorf
- Een dunne stok of tak, lang genoeg zodat je niet te dicht bij het vuur staat
- Aluminiumfolie
- Mesje
- Vork
- Kwastje
- Bakje
Video - Bereiding worstenbroodje van het Kampvuur
Recept:
Ga op zoek naar een dunne stok. Een die lang is (+- 1,5 meter) en stevig genoeg, zodat deze niet breekt wanneer je er een worstje aan spiest.
Omwikkel de bovenkant van de stok, met een stuk aluminiumfolie. Dan brandt de stok niet zo snel aan, en dat is wel zo schoon. Zorg dat de aluminiumfolie goed strak, vast zit.
Steek nu de voorgegaarde worst aan de spies. Dit kan een voorgegaard barbeque-worstje zijn, maar ook een frikandel of knakworstje. Als het maar voorgegaard is. Je kunt het eventueel ook zelf nog voorgaren.
Rol het pizzadeeg uit en meet met het worstje hoe groot stuk deeg je moet hebben en snijd hier een strook van. Draai het worstje aan de stok in het deeg, en snijd het deeg af als je rond bent.
Druk het deeg goed aan met een vork en vouw het deeg aan de uiteinden van het worstje dicht.
Kluts een eitje in een bakje en wrijf het geklutste ei, met een kwastje (of je vingers) over het deeg. Het worstenbroodje is klaar om gebakken te worden.
Houdt de stok boven het kampvuur, net boven de vlammen en blijf het draaien. Tot het deeg mooi bruin en krokant is. Heb een beetje geduld. Als je het te snel wilt doen, is de buitenkant zwartm het deeg nog niet klaar en je worstje nog koud.
Om te kijken of je worstenbroodje klaar is, kun je een klein stukje deeg afbreken. Als het er uit ziet als brood is je worstenbroodje klaar.
Smakelijk!
Pizza van het kampvuur
Ingrediënten:
- Kant en klaar pizzadeeg
- Pizzasaus
- Kaas
- Salami of Ham
Kookmaterialen:
- Stevige vuurkorf
- Een stok of tak, lang genoeg zodat je niet te dicht bij het vuur staat
- Aluminiumfolie
- Mesje
- Vork
- Kaasschaaf
Video - Bereiding pizza van het Kampvuur
Recept:
Ga op zoek naar een stok. Een die lang is (+- 1,5 meter) en stevig genoeg, zodat deze niet breekt wanneer je, je pizza maakt.
Omwikkel de bovenkant van de stok, met een stuk aluminiumfolie. Dan brandt de stok niet zo snel aan én dat is wel zo schoon. Zorg dat de aluminiumfolie goed strak, vast zit.
Rol het pizzadeeg uit en snijd lange repen van het pizzadeeg. En bevestig het pizza-deeg boven aan de stok door er vast een keer omheen te draaien, en aan te drukken.
Neem nu een plakje kaas, ham of salami, naar eigen keuze en wikkel deze om de stok. Hier wikkel je het strookje pizzadeeg omheen zodat deze blijft zitten. Je krijgt nu een spiraal van pizzadeeg, met daaronder lekkere pizza-ingrediënten. Wissel de ingrediënten af. Stop met het wikkelen als je het einde van het aluminiumfolie bereikt.
Druk het deeg nog even goed aan. En smeer het vervolgens in met pizzasaus.
Je pizzarol is nu klaar om boven het vuur te garen.
Houdt de stok boven het kampvuur, net boven de vlammen en blijf het draaien. Tot het deeg mooi bruin en krokant is. Heb een beetje geduld. Als je het te snel wilt doen, is de buitenkant zwart en het deeg nog niet klaar.
Om te kijken of je pizza klaar is, kun je een klein stukje deeg afbreken. Als het er uit ziet als brood is het klaar om te eten. Je kunt het nu lekker van de stok af peuzelen.
Smakelijk!
Eclair van het Kampvuur
Ingrediënten:
- Croissantdeeg
- Eitje
- Slagroom
- Vanillesuiker
- Chocolade pasta of chocoladesaus
Kookmaterialen:
- Stevige vuurkorf
- Een dikkere stok of tak, lang genoeg zodat je niet te dicht bij het vuur staat
- Aluminiumfolie
- Mesje
- Kwastje
- Bakje
- Lepel of spuitzak
Video - Bereiding eclair van het Kampvuur
Recept:
Ga op zoek naar een dikke stok. Een die lang is (+- 1,5 meter) en stevig genoeg, zodat deze niet breekt wanneer je, je eclair maakt.
Omwikkel de bovenkant van de stok, met een stuk aluminiumfolie. Dan brandt de stok niet zo snel aan én dat is wel zo schoon. Zorg dat de aluminiumfolie goed strak, vast zit.
Rol het croissant deeg uit en snijd een driehoek uit. Bevestig de punt boven aan de stok en rol het overlappend om de stok. En druk het zachtjes aan.
Kluts een eitje in een bakje en wrijf het geklutste ei, met een kwastje (of je vingers) over het croissant-deeg.
Je eclair rol is nu klaar om boven het vuur te garen.
Houdt de stok boven het kampvuur, net boven de vlammen en blijf het draaien. Tot het deeg mooi goudbruin is en het deeg veerkrachtig wordt, zoals een croissantje.
Heb een beetje geduld. Als je het te snel wilt doen, is de buitenkant zwart en het deeg nog niet klaar.
Als het deeg klaar is, kun je het deeg samen met de aluminiumfolie van de stok afschuiven. Haal nu voorzichtig het aluminiumfolie uit de rol.
Je houdt nu een een rol deeg over die gevuld kan worden. Vul deze met zelf geklopte slagroom met vanillesuiker. Het makkelijkste is om dit met een spuitzak te doen.
Tot slot dresseer je de chocoladesaus over de eclair of smeer je deze in met chocolade pasta. En doe je nog een klein beetje suiker over.
En je gebakje van het kampvuur is klaar. Smakelijk!
Geef een reactie