Verrassende Spaghetti van het Kampvuur
Home » Verrassende Spaghetti van het Kampvuur
Deze week stond ik zelf achter de pannen en maakte ik een leuk gerechtje wat jij thuis ook kunt maken. Ik maakte het op kampvuur, maar het kan natuurlijk ook gewoon in de keuken. Ik heb de bereiding van het gerecht gefilmd, zodat je het stap voor stap kunt volgen.
Wil je dit dit gerechtje zelf ook maken? Haal dan het volgende in huis, voor 4 personen:
Ingrediënten:
– Spaghetti
– 500 gram (Texas Longhorn) rundergehakt
– 150 gram spekblokjes
– Flesje Eeuwig Zonde Dubbel (bier)
– 1 prei
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 4 tomaten (of een blikje gesneden tomaten)
– Worcester saus
– Parmazaanse kaas
– Bosje thijm
– Bosje peterselie
– Blikje tomatenpuree
(Texas Longhorn vlees is verkrijgbaar op De Longhorn Ranch, klik op deze link voor het aanbod)
Video - Bereiding Verrassende Spaghetti van het Kampvuur
Onder de video, staat ook het geschreven recept. Veel plezier!
Recept:
Ter voorbereiding snijd je de ui in blokjes, de knoflook snijd of pers je fijn. De prei snij je in halve ringen en de tomaten in blokjes.
Zet/hang vervolgens een grote pan boven het vuur. Bak de spekblokjes aan. Voeg de ui, prei en knoflook toe en bak onder regelmatig roeren tot de groenten zachter worden.
Voeg vervolgens twee eetlepels tomatenpuree toe. Bak al roerend en doe dan het gehakt erbij. Bak het gehakt rul. Voeg ongeveer 60 ml. worcestersaus, een flesje Eeuwig Zonde dubbel bier en de tomaten blokjes toe. Roer het geheel nogmaals goed door. Breng de saus aan de kook, zet/maak het vuur lager en laat de saus ± 30 min. zachtjes koken. De saus zal indikken. Is dit niet het geval, kun je er een klein beetje bloem aan toevoegen.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Serveer de spaghetti op een schaal. Schep hier de saus over en bestrooi met geraspte parmezaan kaas en peterselie.
Het gerecht is klaar om te serveren. Smakelijk!
Geef een reactie